Eenpansgerecht met rijst en kip L+S

Rijst, Hoofdgerecht, 2 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 10-09-2021 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 Scheutje Olie
  • 1 Snufje Zout
  • 180 Gram Rijst
  • 5 Stuks Kipfilethaasjes
  • 1 Stuks Paprika
  • 1 Stuks Ui
  • 150 Gram Geschrapte wortel
  • 500 ML Kippenbouillon
  • 3 TL Paprikapoeder
  • 1 TL Mexicaanse kruiden
  • 1 TL Kurkuma

Bereiden

Begin met het snijden van de kip in stukjes. Breng de kip op smaak met de Mexicaanse kruiden. Gewoon met kipkruiden of zout en peper mag natuurlijk ook. Bak de kip in een grote pan met een beetje olie in ongeveer 5 minuutjes gaar. Haal dan de kip uit de pan en doe opnieuw een beetje olie in de pan. Bak daarna, ook weer ongeveer 5 minuten, de paprika, ui en de worteltjes. Beetje paprika poeder en eventueel een snufje zout erover. Na 5 minuutjes voeg je de rijst, de bouillon en een klein snufje zout toe. Doe de deksel op de pan en laat alles ongeveer 20 minuutjes pruttelen. Wel af en toe even roeren. Als al het vocht is opgenomen en de rijst goed gaar is (even proeven!) kan het de kip en de kurkuma erdoor. Nog even zorgen dat de kip goed warm is, beetje peterselie erover en aaaaaan tafel!! Voeg, als je dat lekker vindt, nog doperwten toe aan het eenpans rijstgerecht. Doe dit nadat de rijst ongeveer 10 minuten heeft staan pruttelen.

Materialen

Wokpan, mes, snijplank

Bronvermelding