Aardappelsoep van zoete aardappel met kokos en limoen

Soepen, Hoofdgerecht, 2 personen, Wereldkeuken.
Voorbereiding: 15 minuten, Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 02-03-2020 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 grote ui (of twee kleintjes)
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 stuk gember (forse duim, geraspt)
  • 650 gram zoete aardappelen, geschild en in blokjes
  • ruim1 liter groetenbouillon (11/2 blokje)
  • 1 sachetje kokosmelk (of 200 ml)
  • 11/2 eetlepel citroensap, of meer naar smaak
  • 1 stengel sereh
  • 5 blaadjes djerek poeroet
  • 1 grote rode peper, gesnipperd
  • koriander
  • kleine pitta broodjes
  • zout en versgemalen zwarte peper
  • koriander, gesneden
  • olijfolie

Bereiden

Verhit een scheutje olijfolie in de soeppan. Fruit daarin de ui, knoflook en gember. Doe de aardappels erbij en bak ze even aan. Voeg de bouillon toe, de sereh en de djerek poeroet blaadjes. Breng aan de kook en laat in ongeveer 15 minuten gaar worden. Haal de sereh en djerek poeroet eruit en pureer de soep met een staafmixer. Voeg de kokosmelk toe en het citroensap. Maak verder op smaak met eventueel peper en zout en nog meer citroensap. Er moet een prettig contrast tussen zoet en zuur ontstaan. Serveer met de rode peper snippers, koriander en de pittabroodjes,

Bronvermelding