Brood : Bananen-rozijnenbrood, 14 plakken

Brood/sandwiches, Hapje, 12 personen, Wereldkeuken.
Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 13-07-2020 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 40 g rozijnen
  • 2 tl vanillearoma
  • 125 g zelfrijzend bakmeel
  • 125 g amdelmeel
  • 25 g walnoten, grof gehakt
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 2 bananen, gepureerd
  • 3 eieren
  • 4 el pindakaas, suikervrij

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed het cakeblik met bakpapier. Meng de rozijnen, het vanillearoma en 65 ml kokend water en zet apart. Meng het zelfrijzend bakmeel, het amandelmeel, de kokosrasp, de walnoten en het kaneelpoeder. Meng in een andere kom de bananen, de eieren en de pindakaas. Meng het zelfrijzendbakmeelmengsel met het bananenmengsel. Roer het rozijnenmengsel erdoorheen. Verdeel het mengsel over het cakeblik. Bak ca. 30 minuten in de oven tot het brood bruin is. Laat afkoelen en serveer Dit gerecht kun je goed invriezen: snijd het brood sneetjes en rooster ze even als je ze wil opeten. Per portie: 150 kcal; 5 g eiwit; 15 g kh; 8 g suiker; 2 g vezels; 9 g vet, waarvan 2 verzadigd.

Materialen

cakeblik ca. 20x10 cm, bakpapier

Bronvermelding