Menu
Bonen : Mexicaanse Bonensoep van juf Jacolien +
Ingrediënten
- olie
- 1 groene paprika, in blokjes
- 1 rode paprika, in blokjes
- 6 tomaten, in blokjes
- 2 tenen knoflook, geperst
- 2 grote uien, gesnipperd
- 1 prei, in kleine ringen
- 1 blik kidneybonen à 400 g
- 1 blik mais à 300 g
- 1 blik kikkererwten à 400 g
- 1 blik bruine bonen à 400 g
- 2 pakjes tomaten frito
- 3 kruiden bouillontabletten
- cayennepeper, mexicaanse kruiden, chilipoeder
- bindmiddelen (evt)
- zout en peper
Bereiden
Snijd alle groenten en bak ze in de olie samen met de knoflook en kuiden.
Spoel alle bonen in een vergiet. Doe de tomato fritto, 2 à 3 liter water, de bouillontabletten en alle bonen bij de groenten en breng aan de kook.
15 minuten zachtjes laten koken en evt binden met een bindmiddel.
Serveren met tortilla chips, dipsaus, stokbrood en kruidenboter.
Materialen
Grote pan