Menu
Biefstuk : Marokkaanse biefstuk met couscous
Ingrediënten
- 4 paprika's, in dikke repen
- 1 rode ui, in partjes
- 2 el olijfolie
- 4 biefstukken à ca. 150 g
- 1 1/2 el ras el hanout
- 200 g sperziebonen
- 150 g volkoren couscous
- 40 g peterselie, fijngehakt
- 1 citroen, in 4 partjes
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 graden, bekleed een bakplaat met bakpapier.
Verdeel de paprika en rode ui over de bakplaat, besprenkel met 1 eetlepel olie en bak ca. 20 minuten in de oven.
Smeer ondertussen de biefstukken in met de ras el hanout. Verwarm de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de biefstukken 2-3 minuten aan beide kanten. Haal uit de pan, dek af en zet apart.
Kook de sperziebonen 2-3 minuten in ruim kokend water. Giet af en spoel af onder koud water.
Bereid de volkorencouscous volgens de verpakking. Roer los met een vork.
Meng de paprika en rode ui met de couscous, sperziebonen en peterselie. Serveer met de biefstuk en de citroenpartjes.
Per portie: 419 kcal; 43 g eiwit; 30 g kh; 6 g suiker; 6 g vezels; 14 g vet, waarvan 5 verzadigd.
Materialen
Bakpapier