Italiaanse zalmfilet met paprika

Anders, Hoofdgerecht, 2 personen, Italiaans.
Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 21-11-2004 | 10 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 Zalmfilets (150 gr. elk)
  • 1 eetl. Groene Pesto
  • 4 eetl. Olijfolie
  • 1/2 eetl. Kappertjes
  • 1 Kleine Rode Ui
  • 1 Rode Paprika
  • 1 Groene Paprika
  • 1 Gele Paprika
  • 1 teentje Knoflook

Bereiden

Verhit 3 eetlepels olijfolie in een koekenpan en pers hier een teentje knoflook boven uit. Roerbak de paprika's ongeveer 5-10 minuten. Pel en snipper de rode ui . Roer een marinade van de pesto, 1 eetlepel olijfolie, kappertjes en de ui. Smeer de zalmfilets met de marinade in en leg de zalm in een ovenschaal. Dek ondertussen de schaal met zalmfilets af en zet de schaal gedurende 6 minuten in de magnetron (400W). Lekker met tagliatelle met verse basilicum en in reepjes gesneden gedroogde tomaat. Alternatieve vissoorten: Forel, Meerval. Wijntip: Alsace Sylvaner, lichte, frisse fruitige witte wijn.

Bronvermelding