Aardbeien tiramisu

Anders, Nagerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 26-03-2020 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 muntblaadjes
  • 200 ml slagroom
  • 1 eetl basterdsuiker
  • 200 gr griekse/turkse yoghurt
  • 12 lange vingers
  • 1 sinasappel
  • 250 gr aardbeien
  • 4 eetl aardbeienjam

Bereiden

klop de slagroom in een kom lobbig met de suiker en roer de yoghurt er door. zet de yoghurtroom in de koelkast. Verbrokkel de lange vingers. borstel de sinaasappel en rasp 2 theelepels schil af. pers de sinaasappel uit. maak de aardbeien schoon , snijd een derde in plakjes en de rest in stukken. leg de muntblaadjes op elkaar en rol de blaadjes als een sigaar op. snijd hiervan ragfijne reepjes. verdeel de helft van de verbrokkelde lange vingers over de glazen. bedruppel met wat sinaasappelsap en verdeel hierop telkens een 1/2 eetlepel aardbeienjam. Schik hierop de plakjes aardbeien, daarop de helft van de yoghurtroom. Dan de rest van de lange vingers druppels sinaasappelsap, aardbeienjam en de rest van de yoghurtroom. Eindig met de stukken aardbeien en bestrooi met de reepjes munt en de geraspte sinaasappel schil.

Bronvermelding