Gegrilde rode paprikasoep

Soepen, Voorgerecht, 2 personen, Italiaans.
Voorbereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 10-04-2020 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 pot gegrilde rode paprika
  • 1 blikje tomatenblokjes
  • 1 tablet groentebouillon
  • 100 ml slagroom
  • 1 teentje knoflook
  • italiaanse kruiden, goede olijfolie
  • 2 eetlepels gebroken cashewnoten
  • balsamicoazijn

Bereiden

Snijd de paprika in kleine stukjes. Houd wat stukjes achter voor de garnering. Verwarm een pan met wat olijfolie. Voeg de gesneden paprika stukjes toe. Daarna de tomatenblokjes en een uitgeperst teentje knoflook. Verkruimel de bouillonblok boven de soep. Laat even wat pruttelen. Voeg wat italiaanse kruiden toe en de slagroom. Na 5 min pureer je de soep. Als de soep wat te dik is kun je wat water toevoegen . Als de soep wat te zoet is kun je wat balsamico azijn toevoegen. Garneer de soep met de achter gehouden paprikastukjes en de cashewnoten. Druppel er wat -goede- olijfolie op. Eet de soep als maaltijdsoep met grof bruin stokbrood of dien op in kleine kopjes als luxe soep.

Bronvermelding