Asperges met ham en ei

Anders, Hoofdgerecht, 2 personen, Hollands.
Voorbereiding: 25 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 26-04-2020 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 7 asperges
  • 3 eieren
  • 7 plakken achterham
  • 1 zakje knorr aspergesaus
  • 1 zakje krieltjes
  • roomboter
  • zout

Bereiden

Schil de asperges met een dunschiller, houdt hierbij de puntjes intact. Snijd het stugge onderste deel met een mesje weg. Breng een pan met water aan de kook. Doe er zout en wat roomboter in. Zet de geschilde asperges rechtop in de pan met de kopjes naar boven. Laat 11 minuten koken. Kook intussen de de krieltjes. Doe het vuur uit en laat ze nog 11 minuten in het water staan. Wikkel de asperges in de plakken achterham. Leg ze in een ovenschaal. Maak de saus klaar zoals op het pakje staat. Voeg een beetje roomboter aan de saus toe. Snij de eieren fijn en strooi ze over de asperges. Giet de saus over de asperges. Zet de schaal nog 20 minuten in de oven. Serveer samen met de gekookte krieltjes.

Materialen

Ovenschaal Eiersnijder

Bronvermelding