Menu
Bonen : Pittige bonensalade 2 x
Ingrediënten
- VERSIE 1 (8-10 personen)
- 6 el olijfolie
- 4 sjalotten, in dunne ringen
- 2 tn knoflook, geperst
- 2 rode pepers, zonder zaadjes, fijngehakt
- 2 blikken gemengde bonen à 400 g, gespoeld, uitgelekt
- handvol platte peterselie, gehakt
- VERSIE 2 (2 personen)
- 310 g cannellinibonen (blik), afgespoeld
- 1 bosje platte peterselie, blaadjes
- 4 el e.v. olijfolie
- 1 citroen, in vier kwarten
- 1 sjalot, gesnipperd
- 1 tn knoflook, geraspt
- 2 cm rode peper of meer, geraspt
Bereiden
VERSIE 1:
Voor 8-10 personen als onderdeel van een buffet..Verhit een klein beetje olie en fruit de sjalot, rode peper en knoflook 2-3 minuten, haal van het vuur. Meng in een kom met de bonen en rest van de olie. Voeg de peterselie toe en breng op smaak met zout en peper.
Kan 1 dag van tevoren worden bereid.
Van James Martin
VERSIE 2:
Verhit in een koekenpan de olijfolie. Voeg de citroen toen en bak 2-3 minuten per kant goudbruin. Leg ze op een bord. Meng in een grote kom de sjalot met de citroenolie uit de pan. Voeg de knoflook en rode peper toe en roer de olie om. Schep de peterselieblaadjes en de bonen door de olie. Proef of er nog zout of (rode) peper bij de salade moet. Serveer de parten citroen apart erbij om aan tafel boven de salade uit de knijpen.
Uit: Janneke Philippi - Salades
Per portie: 262 kcal; 9 g eiwit; 18 g vet; 13 g kh.
Materialen
Grote kom