Menu
Spinazie- of Broccoliquiche
Ingrediënten
- 1 groot pak deelblokjes diepvriesspinazie OF
- 2 struikjes broccoli in roosjes
- 6-8 plakjes bladerdeeg
- 1 gesipperde uien
- 1 1/2 bakje roomkaas met kruiden
- 6 st. eieren
- 200 gr ontbijtspek
- 200 gr rookkaas of brie
- geraspte kaas
- peper en zout
Bereiden
Voorbereiding:
* Oven voorverwarmen op 225 gr.
* Laat de spinazie ontdooien en uitlekken in een vergiet en druk,als het ontdooit is,met een lepel al het vocht eruit.
Óf:
* Snij roosjes van de broccoli. Gaar deze in de magnetron gedurende 5 minuten voor.
* Vet de springvorm in en bekleed met de plakjes bladerdeeg.
* Snipper de ui en snij de brie in plakjes.
Bereidingswijze:
* Bak de ham (ontbijtspek) in een beetje olijfolie heel even knapperig. Haal de ham uit de pan en laat uitlekken. Bak de ui in het braadvet glazig.
* Voeg de spinazie/broccoli, roomkaas, knoflook en zout en peper toe. Even doorwarmen.
* Klop ondertussen de eieren los met de room. Haal de pan van het vuur en roer de eieren erdoor. Laat afkoelen.
* Schep de helft van het mengsel in de vorm en strijk glad. Leg de plakken ham erop. Verdeel de plakjes brie erover en schep de rest van het spinaziemengsel erop.
* Strooi er de geraspte kaas over en zet ongeveer 25 min in de oven.
Materialen
springvorm; oven