Spinazie- of Broccoliquiche

Hartige taarten, Hoofdgerecht, 6 personen, Hollands.
Voorbereiding: 20 minuten, Bereiding: 25 minuten,

Laatst aangepast: 29-11-2017 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 groot pak deelblokjes diepvriesspinazie OF
  • 2 struikjes broccoli in roosjes
  • 6-8 plakjes bladerdeeg
  • 1 gesipperde uien
  • 1 1/2 bakje roomkaas met kruiden
  • 6 st. eieren
  • 200 gr ontbijtspek
  • 200 gr rookkaas of brie
  • geraspte kaas
  • peper en zout

Bereiden

Voorbereiding: * Oven voorverwarmen op 225 gr. * Laat de spinazie ontdooien en uitlekken in een vergiet en druk,als het ontdooit is,met een lepel al het vocht eruit. Óf: * Snij roosjes van de broccoli. Gaar deze in de magnetron gedurende 5 minuten voor. * Vet de springvorm in en bekleed met de plakjes bladerdeeg. * Snipper de ui en snij de brie in plakjes. Bereidingswijze: * Bak de ham (ontbijtspek) in een beetje olijfolie heel even knapperig. Haal de ham uit de pan en laat uitlekken. Bak de ui in het braadvet glazig. * Voeg de spinazie/broccoli, roomkaas, knoflook en zout en peper toe. Even doorwarmen. * Klop ondertussen de eieren los met de room. Haal de pan van het vuur en roer de eieren erdoor. Laat afkoelen. * Schep de helft van het mengsel in de vorm en strijk glad. Leg de plakken ham erop. Verdeel de plakjes brie erover en schep de rest van het spinaziemengsel erop. * Strooi er de geraspte kaas over en zet ongeveer 25 min in de oven.

Materialen

springvorm; oven

Bronvermelding