Geertjes kruidkoek

Gebak, Buffet, 12 personen, Hollands.
Voorbereiding: 10 minuten, Wachten: 10 minuten, Bereiding: 50 minuten,

Laatst aangepast: 05-10-2006 | 8 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 gr zelfrijzend bakmeel
  • 500 gr bruine suiker
  • 2 stuks eieren
  • 2 kopjes water
  • 2 eetl stroop
  • 4 theel koekkruiden

Bereiden

* Verwarm de oven op 170 ºC. * Zeef de bakmeel en voeg hieraan de bruine suiker toe. * Breek de eieren en doe ze samen met het water, stroop en koekkruiden in de kom met meel en suiker. Laat dit in de mixer ¬ ± 3 minuten draaien. * Beboter het bakblik en doe het deegmengsel erin. * Zet het bakblik in de oven en bak het gaar in ± 50 minuten; maak na 10 minuten met een mes een snee overlangs, zodat de koek regelmatiger gaar wordt. Controleer na 40 minuten of hij al gaar is; aan een breinaald moet geen deeg blijven hangen.

Materialen

cakeblik; oven

Bronvermelding