Pompoenpuree

Anders, Bijgerecht, 2 personen, Fusion.

Laatst aangepast: 05-10-2006 | 9 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 kilo pompoen
  • 1 snufje kaneel
  • 250 ml runderbouillon
  • 3 el olijfolie
  • zout en peper

Bereiden

Halveer de pompoen en verwijder de pitten en de schil. Snij de pompoen in vrij kleine stukjes. Verwarm olijfolie in de pan en laat daar de pompoen een minuut of vijftien in bakken op matig vuur. Roer regelmatig in de pan om aanbakken te voorkomen. Na 15 minuten bakken de helft van de runderbouillon toevoegen zodat de pompoenstukjes verder sudderen in een laagje vocht. Intussen regelmatig roeren. na een minuut of vijf de rest van de bouillon toevoegen en nog een minuut of tien onder regelmatig roeren met deksel op de pan verder stoven. Voeg hierna de kaneel, wat zout en peper toe en prak het geheel tot een puree. Lekker met bijv. biefstuk met champignons of andere herfst achtige gerechten

Materialen

prak tool om puree te maken, ruime pan bijvoorbeeld soeppan

Bronvermelding