Andijvietaart

Anders, Bijgerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 10 minuten, Wachten: 10 minuten, Bereiding: 25 minuten,

Laatst aangepast: 05-10-2006 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 400 gram gekookte aardappels
  • 1 theel. zout
  • klont boter
  • 80 gram bloem
  • 1 eierdooier
  • 400 gram gesneden andijvie
  • 100 gram uitgebakken spek
  • 300 gram creme fraiche
  • 4 losgeklopte eieren
  • 75 gram geraspte kaas
  • mespunt peper
  • mespunt nootmuskaat

Bereiden

De aardappels pureren en kneed er zout,boter,bloem,1 eierdooier door tot een mooi homogeen mengsel. Verwarm de oven voor op 200 graden. De andijvie in 5 min. gaarkoken en goed uit laten lekken. meng de uitgebakken spekjes door de andijvie en roer er de creme fraiche,4 losgeklopte eieren,geraspte kaas,peper en de nootmuskaat door. Vet de springvorm in en bekleed de bodem mooi gelijkmatig met het aardappel mengsel. Verdeel de andijvie er bovenop en zet de springvorm in het midden van de oven en bak de taart bruin en gaar in ong. 25 min.

Materialen

springvorm pureestamper oven

Bronvermelding