Pasta met zeevruchten

Pasta, Hoofdgerecht, 2 personen, Italiaans.
Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 03-06-2020 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 300 gram spaghetti of linguini
  • 10 diepvriesgarnalen
  • 150 gram zeevruchten
  • 1 bakje zeekraal
  • 3 ansjovisjes
  • kwart rode peper
  • 3 tenen knoflook
  • bosje peterselie
  • 50 ml witte wijn
  • 1 stokbrood
  • zout
  • 1 bouillonblokje (vis of groente)

Bereiden

1.breng ruim water aan de kook met flink zout en een bouillonblokje. ontdooi ondertussen de diepvriesgarnalen in warm water. 2.Als het water kookt, voeg de pasta toe en roer los met een vork. Laat koken tot net niet gaar (al dente) de pasta gaart nog wat na. 3. Snij ondertussen rode peper en knoflook fijn. 4. als de pasta halverwege is, smelt de ansjovis langzaam in een flinke scheut olijfolie in een diepe koekenpan. Voeg knoflook en rode peper toe en fruit zachtjes 1 minuut. 5. voeg de ontdooide garnalen toe en bak ze aan twee kanten tot net gaar. blus af met een klein scheutje witte wijn (laat deels verdampen). Voeg dan de andere zeevruchten toe (meestal zijn die al voorgegaard) en als laatste de zeekraal. Draai het vuur laag 6. giet de pasta af, maar bewaar wat kookvocht. Schep de pasta met een pasatlepel in de koekenpan en voeg als laatste een scheut kookvocht toe aan de saus. Schep door elkaar, bestrooi met peterselie en serveer. Gebruik het stokbrood om de saus op te deppen

Materialen

Pastaschep

Bronvermelding