Aardappelsalade + karbonade met kruidensalsa

Salades, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 06-06-2020 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • Peper en zou
  • 3 Grote Vastkokende aardappel in blokjes van 1 cm
  • 100 gr Sperziebonen in stukjes van 1 cm
  • 100 gr (Verse) doperwten
  • 2 Hardgekookte eieren
  • 1 Rode ui, fijngesneden
  • 2 Tomaten, in blokjes-vruchtvlees apart
  • 1 Kleine gele ui, gesnipperd
  • 1 Grote teen knoflook
  • 1 hand Peterselie en dille en bieslook
  • Rasp van halve citroen
  • Olijfolie
  • Schouderkarbonades
  • 2 tl Azijn
  • 1 el Mosterd
  • 1 grote el Mayonaise

Bereiden

Aardappels met water opzetten, boontjes erbij als het kookt. 2 à 3 minuten koken, dan de doperwten erbij. Na 1 minuut als alles gaar is afgieten, koel afspoelen en laten afkoelen. Dressing: sap van tomatenvruchtvlees, azijn, mosterd, scheut olijfolie en mayonaise mengen. Kruidensalsa: gesnipperde ui, knoflook, kruiden en citroenrasp mengen en aanlengen met olijfolie.

Materialen

Grillpan

Bronvermelding