Budget Nasi Goreng met twee sterren

Rijst, Hoofdgerecht, 2 personen, Oosters.

Laatst aangepast: 04-01-2021 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • Voor de boemboe
  • 2 blaadjes djeroek poeroet
  • 2 eetl olijfolie
  • 3 plakjes gember
  • 2 stengels sereh
  • 1 theelepel trassi
  • sambal oelek (naar smaak)
  • 4 eetl ketjap manis
  • 1 Limoen (sap en de zeste)
  • Voor de Nasi
  • 2 eetl Olijfolie
  • 1 rode ui
  • 1 teen knoflook
  • 0,5 spitskool
  • 0,5 stronk broccoli
  • 300 gram Rijst
  • 3 lente uitjes
  • 0,5 bos koriander
  • 1 limoen (sap en zeste)
  • 2 eieren
  • kroepoek
  • seroendeng

Bereiden

Bereiding Maak eerst de boemboe. Verwarm de olie en bak er zachtjes de gember, citroengras en limoenblad in aan. Zodra ze lichtbruin kleuren voeg je de trassi, sambal en ketjap toe. Laat dit een minuut of tien trekken op laag vuur. Breng op smaak met de limoensap en zeste en zet weg. Bak in een andere pan de uien en knoflook in de olie totdat ze lichtbruin kleuren. Voeg de fijngesneden spitskool en broccoli toe. Bak even goed door en voeg (3 eetlepels van) de boemboe toe. Doe de rijst erbij en roerbak alles goed door. Proef en voeg eventueel nog extra boemboe toe. Maak de vega nasi af met gesneden lente ui, koriander en -belangrijk- sap en schil van een hele limoen. Serveer eventueel met een gebakken ei, atjar groenten, kroepoek en seroendeng.

Bronvermelding