Bloemkool : Geroosterde bloemkoolcouscous met linzenburgertjes en harissadressing - Vegan

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Wereldkeuken.
Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 13-07-2020 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 kleine bloemkool, roosjes losgesneden
  • 1 blik linzen à 265 g, uitgelekt
  • 4 el paneermeel
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 tn knoflook, fijngesneden
  • 2 bosjes platte peterselie, fijngesneden
  • 1 el harissa
  • 1 limoen, uitgeperst
  • 1 el gembersiroop
  • 150 g groene olijven zonder pit, grof gehakt
  • 1 rode ui, fijngesneden
  • 8 el olijfolie

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 graden. Maal de bloemkoolroosjes tot fijne korrels in de keukenmachine. Schep ze om met 2 eetlepels olijfolie en spreid uit op een ruime bakplaat bekleed met bakpapier. Rooster de bloemkool goudbruin in de oven in 10-12 minuten. Doe nu de linzen in de niet schoongemaakte keukenmachine en maal ze met het paneermeel, de komijn, knoflook en een flinke handvol peterselie fijn. Breng op smaak met zout en peper en vorm er 12 dikke burgertjes van. Verhit in een koekenpan 3 eetlepels olie. Bak de burgertjes in 2-3 minuten per kant bruin, keer ze voorzichtig, want ze zijn zacht van binnen. Klop of schud (in een jampot bv.) de harissa met het limoensap, de gembersiroop en de laatste 3 eetlepels olijfolie tot een gladde dressing. Meng de geroosterde bloemkoolcouscous met de olijven, rode ui en rest van de peterselie. Breng op smaak met zout en peper en schep op 4 borden. Leg de linzenburgers erbij en besprenkel ze met de harissadressing. - Zonder gluten: Vervang het paneermeel door maïsmeel of boekweitmeel. - Bewaar de stronk en evt. mooi blad van de bloemkool voor soep. - Voeg evt. voor extra samenhang wat ei toe aan de linzenmassa. Maar dan is het gerecht niet meer vegan. Per portie: 480 kcal; 10 g eiwit; 38 g vet; 21 g kh.

Materialen

Keukenmachine, bakplaat, bakpapier

Bronvermelding