Kipfilet met abrikozen en geitenkaas

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Wereldkeuken.

Laatst aangepast: 20-01-2022 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 150 gr gerookte spekblokjes
  • 500 gr kipfilet
  • 50 gr roomboter
  • 1 grote ui gesnipperd
  • 4 teentjs knoflook gehakt
  • 3 takjes verse tijm
  • 1,5 dl slagroom
  • 2 takjes rozemarijn
  • 3 eetlepels honing
  • 400 gr spercibonen
  • 600 gr krieltjes
  • 250 gr gewelde abrikozen
  • 150 gr bettine geitenkaas

Bereiden

Verwarm de oven voor op 175 gr C. Bak de spekblokjes kort in de helft van de roomboter en haal ze uit de pan.Voeg de rest van de roomboter toe aan het spekvet en bak hierin kort de gekruide kip met de ui en de knoflook. Ris de tijm en de rozemarijn vna de takjes en voeg deze samen met de spekblokjes toe aan het vlees Zet de pan ( met de deksel ) 20in in de oven en schep het geheel halverwege 1 * om.Verwarm de room zachtjes en los de honing hierin op. Kook de schoongemaakte sperziebonen beetgaar. Bak de krieltjes goudbruin. Haal de pan uit de oven en voeg het roommmengsel en de abrikozen ( zonder vocht ) toe.Bestrooi het geheel vlak voor het opdienen met de gebrokkelde geitenkaas en serveer met de krieltjes en de sperzibonen

Bronvermelding