Avocado : Taartje van avocado en limoen

Gebak, Nagerecht, 4 personen, Wereldkeuken.
Wachten: 90 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 13-07-2020 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 140 g gedroogde dadels
  • 70 g amandelen
  • 2 el kokosolie
  • 1 limoen
  • 2 rijpe avocado's
  • 40 ml agavesiroop
  • 3 el kokosolie

Bereiden

Maak eerst de bodem. Ontpit de dadels. Maal de amandelen en de dadels fijn in een keukenmachine. Smelt de kokosolie au bain-marie, doe bij het mengsel. Doe het beslag in een springvorm bekleed met bakpapier, druk goed aan. laat 1 uur opstijven in de koelkast. Rasp de schil van de limoen. Mix het avocadovlees, het sap van de limoen, de agevesiroop en de helft van de limoenrasp met de kokosolie tot een gladde massa. Giet de vulling op de gekoelde taartbodem, laat 30 minuten opstijven in de vriezer. Haal de taart ui de vorm, bewaar in de koelkast. bestrooi de taart net voor het serveren met de rest van het limoenraspel.

Materialen

Keukenmachine, springvorm, bakpapier, vriezer

Bronvermelding