Menu
Bloemkool met ham en kaas uit de oven
Ingrediënten
- Zie bereiding
Bereiden
· Bloemkool, schoongemaakt en in roosjes verdeeld.
· Ham, soort en hoeveelheid die je zelf lekker vindt.
· Kaas, geraspte, een boerenbelegen is verrukkelijk.
· Parmezaanse kaas, stukje, geraspt.
· Creme fraîche, 200 gram (bekertje).
· Verse zwarte peper.
Zo maak je de bloemkool met ham en kaas klaar
· Verwarm de oven voor op 180 graden.
· Kook de bloemkoolroosjes in ongeveer 15 minuten beetgaar.
· Giet de bloemkoolroosjes na het koken af en schep in een ovenschaal.
· Snij de ham in reepjes en verdeel over de bloemkool.
· Schep de creme fraîche en geraspte parmezaanse kaas door het bloemkoolmengsel.
· Bestrooi royaal met geraspte kaas.
· Zet in de oven en gratineer in ongeveer 15 minuten.
· Bestrooi met verse zwarte peper.
Serveer met gebakken aardappeltjes. Eet smakelijk!