Bloemkool met ham en kaas uit de oven

Anders, Bijgerecht, 4 personen, Hollands.
Wachten: 15 minuten, Bereiding: 25 minuten,

Laatst aangepast: 24-07-2020 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • Zie bereiding

Bereiden

· Bloemkool, schoongemaakt en in roosjes verdeeld. · Ham, soort en hoeveelheid die je zelf lekker vindt. · Kaas, geraspte, een boerenbelegen is verrukkelijk. · Parmezaanse kaas, stukje, geraspt. · Creme fraîche, 200 gram (bekertje). · Verse zwarte peper. Zo maak je de bloemkool met ham en kaas klaar · Verwarm de oven voor op 180 graden. · Kook de bloemkoolroosjes in ongeveer 15 minuten beetgaar. · Giet de bloemkoolroosjes na het koken af en schep in een ovenschaal. · Snij de ham in reepjes en verdeel over de bloemkool. · Schep de creme fraîche en geraspte parmezaanse kaas door het bloemkoolmengsel. · Bestrooi royaal met geraspte kaas. · Zet in de oven en gratineer in ongeveer 15 minuten. · Bestrooi met verse zwarte peper. Serveer met gebakken aardappeltjes. Eet smakelijk!

Bronvermelding