Gehakstballetjes ketjap in zoetzure saus

Anders, Bijgerecht, 4 personen, Oosters.
Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 24-07-2020 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • Zie bereiding

Bereiden

Voor de gehaktballetjes 500 g rundergehakt 3 el ketjap manis 2 el mosterd 1 ei 1 beschuit, verkruimeld Voor de saus 1 ui, fijngesnipperd 1 teen knoflook, fijngehakt Stukje verse gember, geschild en fijngeraspt Flinke kneep ketchup, ongeveer 4 el 1 tl sambal manis 1 el donkerbruine basterdsuiker 1 el rijstazijn of witte wijnazijn Olie om in te bakken Bereiding Meng het gehakt met de ketjap, mosterd, het ei en beschuit en draai er kleine ballen van. Verhit een ruime koekenpan met wat boter of olie en bak de balletjes rondom goudbruin, maar nog niet gaar. Voeg de ui, knoflook en gember toe en bak even mee totdat ze zacht zijn. Voeg de ketchup, sambal, suiker, azijn en een scheutje water toe. Roer voorzichtig door en kook op laag vuur enkele minuten verder, totdat de balletjes gaar zijn.

Bronvermelding