Menu
Gehakstballetjes ketjap in zoetzure saus
Ingrediënten
- Zie bereiding
Bereiden
Voor de gehaktballetjes
500 g rundergehakt
3 el ketjap manis
2 el mosterd
1 ei
1 beschuit, verkruimeld
Voor de saus
1 ui, fijngesnipperd
1 teen knoflook, fijngehakt
Stukje verse gember, geschild en fijngeraspt
Flinke kneep ketchup, ongeveer 4 el
1 tl sambal manis
1 el donkerbruine basterdsuiker
1 el rijstazijn of witte wijnazijn
Olie om in te bakken
Bereiding
Meng het gehakt met de ketjap, mosterd, het ei en beschuit en draai er kleine ballen van.
Verhit een ruime koekenpan met wat boter of olie en bak de balletjes rondom goudbruin, maar nog niet gaar. Voeg de ui, knoflook en gember toe en bak even mee totdat ze zacht zijn.
Voeg de ketchup, sambal, suiker, azijn en een scheutje water toe.
Roer voorzichtig door en kook op laag vuur enkele minuten verder, totdat de balletjes gaar zijn.