Citroen-kokosrepen

Gebak, Hapje, 12 personen, Anders.
Voorbereiding: 15 minuten, Bereiding: 35 minuten,

Laatst aangepast: 23-08-2020 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 150 gram glutenvrij zelfrijzend bakmeel
  • 50 gram amandelmeel
  • 50 gram poedersuiker
  • 125 gram boter, op kamertemperatuur
  • 4 eieren
  • 300 gram fijne kristalsuiker
  • 125 ml citroensap (circa 4 citroenen of uit flesje)
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 75 gram geraspte kokos

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng het meel en de poedersuiker in een kom. Meng de boter erdoor. Vet een bakvorm van 20 x 20 cm in. Bekleed met bakpapier, laat de randen overhangen en vet nogmaals in. Druk het deeg uit over de bodem en bak 15 minuten. Klop als het deeg in de oven staat de eieren, suiker, citroensap en bakpoeder in dezelfde kom. Meng tot de suiker is opgelost. Giet de citroenvulling over de korst uit. Strooi de kokos erop en bak nog 20 minuten of tot het goudbruin kleurt. Laat helemaal afkoelen voor je het aansnijdt.

Materialen

bakvorm van 20 x 20 cm bakpapier kom mixer citruspers

Bronvermelding