(Zon) Gedroogde Tomaten Op Olie

Anders, Bijgerecht, 8 personen, Mediterraan.
Voorbereiding: 15 minuten, Wachten: 300 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 06-09-2020 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 Kilo Tomaten
  • 4 tenen knoflook
  • verse kruiden naar keuze
  • een mooie olijfolie
  • peper en zout

Bereiden

Zet de oven op 80 graden Snijd de tomaten en knoflooktenen in 2e of in 4e (ligt aan de grote van de tomaat) Leg ze op de bakplaat en bestrooi ze met de kruiden (rozemarijn, tijm, oregano) Strooi zout en peper over de tomaten en besprenkel ze met olie. Zet de tomaten in de oven en wacht 3 tot soms wel 6 uur tot dat de tomaten gedroogd zijn. (ook dit hangt af van de dikte van de tomaatstukken en hoe droog je ze wil hebben. Schep de droge tomaten met kruiden en knoflook in potjes en giet deze helemaal vol met olie. alles moet onder "olie" staan. Neem "echt" schone potten (soda doet wonderen) dan is het product maanden houdbaar. Neem een echt mooie olie, deze kun je straks heerlijk gebruiken voor salades en sausen. (olie met een heerlijke smaak van kruiden, tomaat en knoflook). Oh, PS: zet de oven ook weer uit :-)

Materialen

oven bakplaat potjes met deksel (echt schoon)

Bronvermelding