Aardbeien Tiramisu

Anders, Nagerecht, 6 personen, Italiaans.
Voorbereiding: 30 minuten, Wachten: 120 minuten, Bereiding: 10 minuten,

Laatst aangepast: 22-09-2020 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 250 ml slagroom
  • 250 gr mascarpone
  • 70 gr poedersuiker
  • 150 gr aardbeienjam
  • 1 pak lange vingers
  • 50 ml vers sinaasappelsap
  • 50 ml limoncello
  • 500 gr aardbeien
  • 1 eetl suiker
  • 1 theel vanille extract
  • 2 theel balsamicoazijn
  • eventueel Franse Meringues (wit)

Bereiden

Klop de slagroom op tot zachte pieken. Klop de mascarpone los met de poedersuiker. Meng de aardbeienjam door de mascarpone. Spatel de slagroom door het mascarpone mengsel. Pers de sinaasappel uit en vul glaasje met 50 ml. sap. Voeg 50 ml limoncello toe. Doop de heft van de lange vingers een voor een kort in het sap. Beleg de bodem van de schaal met deze lange vingers. Verdeel de helft van het mascarpone mengsel hierover. Herhaal alle stappen. Zet de tiramisu minimaal 2 uur in de koelkast. Maak de aardbeien schoon en halveer ze zo nodig. Meng de aardbeien met de suiker, het vanille extract en de azijn. Laat op kamertemperatuur minimaal 1 uur marineren. Schep de aardbeien op de tiramisu. Verkruimel wat merengue erover.

Bronvermelding