Chinese kip met sperziebonen, champignons en rijst, Kung Pao

Roerbakken, Hoofdgerecht, 4 personen, Oosters.
Bereiding: 25 minuten,

Laatst aangepast: 11-10-2020 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 gr sperzibonen

Bereiden

Ingrediënten (4 personen); 300 gr. rijst 300 gr. kippendijfilet 500 gr. sperziebonen 250 gr. kastanjechampignons 3 tenen knoflook 2 cm. verse gember 1 tl. rijstazijn 1 tl. maïzena 2 tl. sojasaus 1/2 tl. sambal arachideolie peper en zout 50 gr. ongezouten pinda's Voor de saus; 2 el. hoisinsaus 1 el. bruine basterdsuiker 1 el. sojasaus 1 el. rijstazijn 1 tl. maïzena 1 tl. arachideolie Bereidingswijze Verwarm je oven voor op 160 graden. Zet een bakplaat klaar en spreid hier de pinda's over. Snijd de kippendij in blokjes en doe in een mengkom. Voeg hier een theelepel arachideolie aan toe . Doe er ook de maizena, rijstazijn, sojasaus en sambal bij en kruid met wat peper en zout. Schep goed om en laat staan. Verwarm intussen een wokpan op laag vuur zodat deze heet wordt. Zet ook een flinke pan water op het vuur, breng aan de kook. Kook de sperziebonen In een kleinere pan breng je een laagje water aan de kook. Maak de sperziebonen schoon en kook deze vijf minuten voor in de kleinste pan. Stort in een vergiet en spoel onder de koude kraan. Laat kort staan in koud water en laat hierna weer uitlekken in het vergiet. Snijd intussen de kastanjechampignons in vieren. Bereid de saus Voor de saus voeg je alle ingrediënten behalve de maïzena toe aan een kom. Meng alles goed door elkaar met een garde. Voeg daarna beetje bij beetje de maïzena toe. Blijf goed roeren tot deze volledig is opgelost. Laat de saus staan voor zo. Zet intussen de rijst op in de grote pan met kokend water. Bereid deze volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat van het vuur af droog stomen in de pan. Doe nu de pinda's in de oven en rooster deze ongeveer tien minuten. Hussel ze tussendoor even door elkaar. Haal ze uit de oven en laat op de bakplaat staan voor zo. Snijd de lente-uitjes vast in stukjes. Roerbakken Verhit als je de rijst gaat koken een scheutje arachideolie in de wok. Voeg de gemarineerde kip toe en roerbak op hoog vuur tot de kip is dichtgeschroeid. Pel de knoflook en hak fijn, snijd de schil van de gember. Voeg nu de knoflook toe aan de wok en rasp de gember erboven. Schep alles goed door elkaar op middelhoog vuur. Voeg nu de champignons toe en roerbak nog kort mee. Doe er nu beetje bij beetje de zojuist gemaakte saus bij. Blijf steeds omscheppen tot alle saus goed is opgenomen door de kip en champignons. Roerbak twee minuten mee. Doe er dan de uitgelekte sperziebonen, geroosterde pinda's en lente-ui bij. Roerbak nog een paar minuten op hoog vuur. Serveer de rijst op de borden en schep hier de Kung Pao kip met sperziebonen, kastanjechampignons en pinda's over.

Bronvermelding