Menu
Brownies met witte chocolade
Ingrediënten
- 125 gram zelfrijzend bakmeel
- 120 gram boter
- 225 gram witte chocolade
- 100 gram gehakte walnoten
- 2 eieren
- 150 gram licht bruine suiker
Bereiden
Evt iets meer witte chocolade en/of walnoten.
Donkere bruine suiker gebruiken als je de brownies graag wat donkerder hebt.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Vet een bakvorm van 18x18 cm in met boter en bekleed het met bakpapier.
Hak 175 gram witte chocolade en alle walnoten grof.
Smelt de resterende chocolade samen met de boter au bain-marie.
Laat het mengsel wat afkoelen.
Klop de eieren los met de suiker. Meng de afgekoelde gesmolten chocolade en vervolgens het meel, de resterende stukjes witte chocolade en walnoten erdoor.
Stort het beslag in de vorm en strijk de bovenkant glad.
Bak de cake 30 minuten in de voorverwarmde oven tot hij net stevig aanvoelt, in het midden moet hij nog wat zacht zijn.
Laat de cake in de vorm afkoelen.
Snijd hem in repen of vierkanten en dien deze op.