Krankzinnige Burger Van 'Jamie Oliver'

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Wereldkeuken.
Bereiding: 35 minuten,

Laatst aangepast: 23-10-2020 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 750 gram Gehakt
  • Olijfolie
  • 1 grote rode ui
  • 1 plons van witte wijnazijn
  • 2 grote augurken
  • 4 sesam-bedekte brioche hamburger broodjes
  • 4¿8 plakjes gerookt spek
  • 4 theelepels gele mosterd
  • Tabasco Chipotle saus
  • 4 dunne plakjes Rode Leicester kaas
  • 4 theelepels tomatenketchup
  • Burgersaus
  • 1/4 van een ijsbergsla
  • 2 stapelende eetlepels mayo
  • 1 ophopende eetlepel tomatenketchup
  • 1 theelepel Tabasco Chipotle saus
  • 1 theelepel Worcestershire saus
  • 1 theelepel brandewijn of bourbon

Bereiden

1. Voor de beste hamburger, ga naar uw slager en vraag hen te malen 1 3/4 pond chuck steak voor je. Deze snit heeft een echt goede balans van vet en smaakvol vlees. Verdeel het in 4 en, met natte handen, rol elk stuk in een bal, dan druk in platte pasteitjes ongeveer 5 centimeter breed en ongeveer 3 / 4 inch breder dan je broodjes. Leg op een geoliede plaat en chill in de koelkast. Snijd vervolgens de rode ui fijn en kleed je vervolgens in een kom met de azijn en een snufje zeezout. Snijd de augurken en halveer de broodjes. Hak de sla fijn en meng met de rest van de hamburgersaus ingrediënten in een kom, breng op smaak. 2. Ik kook graag slechts 2 hamburgers tegelijk om perfectie te bereiken, dus krijg twee pannen onderweg - een grote anti-aanbakpan op een hoog vuur voor je hamburgers en een andere op een matig vuur voor het spek. Dep je hamburgers met olie en breng ze op smaak met zout en peper. Doe 2 hamburgers in de eerste pan, druk erop met een sleuf spatel, dan zet de helft van het spek in de andere pan. Na 1 minuut, flip de hamburgers en borstel elke gekookte kant met een 1/2 theelepel mosterd en een scheutje Tabasco. Na nog een minuut, draai op de mosterd kant en borstel weer met nog eens 1/2 theelepel mosterd en een tweede scheutje Tabasco aan de andere kant. Kook nog 1 minuut, op welk punt je wat knapperig spek op elke burger plaatsen met een plakje kaas. Voeg een klein scheutje water toe aan de pan en plaats een hittebestendige kom over de hamburgers om de kaas te smelten - 30 seconden moet het doen. Tegelijkertijd rooster je 2 gespleten broodjes in het spekvet in de andere pan tot ze licht goudbruin zijn. Herhaal dit met de overige 2 hamburgers. 3. Om elke hamburger te bouwen, voeg een kwart van de hamburgersaus toe aan de bun basis, dan top met een kaasachtige spek hamburger, een kwart van de uien, en augurken. Wrijf het broodje top met een theelepel ketchup, dan zachtjes tegen elkaar drukken. Als de hamburger rust, sappen zal genieten in het broodje, dus serveer meteen, dat is geweldig, of voor een extra ondeugende ervaring, wikkel elk in perkament papier, geef het dan een minuut om te gaan prachtig en slordig.

Bronvermelding