Erwtensoep ala Sylvia

Soepen, Hoofdgerecht, 6 personen, Hollands.
Voorbereiding: 20 minuten, Bereiding: 80 minuten,

Laatst aangepast: 08-10-2006 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 pak spliterwten
  • 1 prei
  • 1 winterpeen
  • 1 knolselderij
  • selderij
  • 1 laurierblad
  • 500 gram schouderkarbonade
  • 1 rookworst
  • peper
  • zout
  • 2 theelepels djinten
  • 2 theelepels djahe
  • 2 liter water
  • 200 gram bruine linzen, droge

Bereiden

Maak de groenten schoon en snij in blokjes. Het groen van de knolselderij fijn hakken en apart houden. Doe 2 liter water, de spliterwten, de linzen, de schouderkarbonade, het laurierblad en 1 eetlepel zout in de pan. Breng aan de kook, schep het schuim weg en laat ca 45 minuten zachtjes koken. Schuim weg blijven scheppen. Haal het vlees uit de pan en verwijder de botten. Snij het vlees in stukjes. Voeg de groenten en het vlees toe aan de soep en kook in 30 minuten gaar. De laatste 15 minuten het groen van de knolselderij toevoegen (selderij). Breng op smaak met peper , zout en de kruiden en voeg plakjes rookworst toe. De erwtensoep is het lekkerst als deze eerst 1 nacht helemaal is afgekoeld, liefst bevroren, en dan weer opgewarmd.

Materialen

Grote soeppan

Bronvermelding