Andijviestampotje voor Joey

Wild, Hoofdgerecht, 2 personen, Hollands.
Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 14-09-2007 | 13 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 zak pan klare andijvie
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 ui gesnipperd
  • 250 gram spekreepjes
  • 5 grote aardappels
  • olijfolie
  • balsamico azijn
  • peper
  • melk

Bereiden

Schil de aardappels en kook ze gaar. Fruit intussen de ui en de knoflook. Voeg de spekreepjes toe en laat deze een beetje knapperig worden. Voeg de andijvie toe en laat deze alleen even warm worden, 5 minuten. Haal de pan van het vuur. Pureer de aardappels met een stamper. Voeg melk toe en wat olijfolie, zodat er een gladde puree ontstaat. Roer de andijviemix erdoor heen en breng op smaak met peper en zout. Doe op het bord de balsamico azijn erdoor heen, naar smaak. Lekker met wat tomaat in blokjes erdoorheen. Dat vindt Joey (1 1/2 jaar) tenminste erg lekker.

Bronvermelding