Menu
Aardappels met vadouvan
Ingrediënten
- 1 flinke ui
- 1 flinke winterwortel
- 450 gr aardappels
- restje snij- of sperziebonen of 100 gr doperwten
- 1 bouillonblokje
- 1 el vadouvan
- 1 teen knoflook
- 1 el kokosolie
- peper (zout zit al in het bouillonblokje)
Bereiden
Een lekker restjesgerecht.
Snipper de ui. Schil de winterwortel met de dunschiller en snijd hem in blokjes. Schil de aardappels en snijd ze in blokjes van circa 2x2x2 cm. Pel de knoflook en hak hem fijn.
Verhit de kokosolie in een hapjespan. Fruit hierin de ui aan tot hij wat begint te kleuren. Voeg de winterwortel en knoflook toe en laat even meebakken. Strooi de vadouvan in de pan en laat even meebakken; goed roeren zodat het niet aanbakt. Voeg dan de aardappelblokjes en het verkruimelde bouillonblokje toe en zoveel water dat alles net onder staat. Doe het deksel op de pan, breng aan de kook en laat 20 minuten koken. Doe na 10 minuten de bonen of doperwten erbij. Roer af en toe om zodat het niet aanbakt. Breng op smaak met peper.
Lekker bij bijvoorbeeld spitskool met curry, of als vulling voor samosa's.
Materialen
hapjespan