Aspergequiche

Hartige taarten, Hoofdgerecht, 4 personen, Frans.
Voorbereiding: 25 minuten, Bereiding: 40 minuten,

Laatst aangepast: 08-10-2006 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 gram witte asperges
  • 5-6 plakjes Diepvriesbladerdeeg
  • 1 doosje aspergesaus crème frâiche
  • 3 eieren
  • 75 gram geraspte belegen kaas
  • nootmuskaat

Bereiden

Schil de asperges, snijd de houtachtige uiteinden eraf en snijd ze in stukjes van 3 cm. Kook ze in 4 dl. kokend water in 10 minuten beetgaar. Verwarm de oven voor op 200 graden. Schep de asperges in een vergiet en laat ze uitlekken. Bekleed de quichevorm met het bladerdeeg, en prik het deeg in met de vork. Bereid de asperge saus volgens de gebruiks aanwijzing. Klop in een kom de eieren los en roer de aspergesaus met de asperges en nootmuskaat erdoor. Schep dit mengsel in de vorm en strooi de kaas erover. Bak de quiche in 35-40 min. goudbruin.

Materialen

quichevorm (25 cm)

Bronvermelding