Appel-walnootmuffins

Gebak, Hapje, 12 personen, Hollands.
Voorbereiding: 20 minuten, Wachten: 20 minuten,

Laatst aangepast: 18-12-2020 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 appels
  • 75 gr walnoten
  • 100 gr gedroogde vijgen
  • 200 gr zelfrijzend bakmeel
  • 100 gr boter
  • 100 gr suiker
  • 2 grote eieren
  • 1/2 tl kaneel
  • 1 tl gemalen of fijngestampte kardemom
  • snufje zout

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 graden. Smelt de boter en laat iets afkoelen. Gebruik er een beetje van om de muffinvorm te bekwasten. Bepoeder de vorm daarna met een waasje meel. Klop in een grote kom met de mixer de eieren luchtig met de suiker. Giet de boter erbij en mix kort erdoor. Doe bakmeel, kaneel, kardemom en zout erbij en mix weer kort. Hak de walnoten en vijgen in kleine stukjes. Verwijder schil en klokhuis van de appels en rasp ze met een grove rasp. Schep (niet mixen!) alles door het beslag. Verdeel het beslag over de muffinvorm. Bak de muffins 20 minuten in het midden van de oven. Als ze zijn afgekoeld bewaren in een luchtdichte trommel. Versgebakken zijn ze het lekkerst.

Materialen

muffinvorm

Bronvermelding