Menu
Boeuf á la Malromé
Ingrediënten
- rundvlees
- boter
- uien
- wortelen
- knoflook
- sjalotten
- meiraapjes
- groene groente
- roux
- zout
- peper
- kruidnagel
- Malromé (Bordeauxwijn)
- nootmuskaat
- gehakt peterselie
Bereiden
Neem rundvlees (het staartstuk) en snijd het in vierkante stukken van twee vingers dik. Bak ze bruin in boter. Fruit uien, knoflook, sjalotten, wortelen meiraapjes en groene groente in een roux. Doe nu het vlees in een vuurvaste, aardewerken pot. Voeg zout, peper en kruidnagel toe en giet er zoveel Malromé (een zeer goede rode Bordeauxwijn) over dat het vlees en de toegevoegde groenten onderstaan. Leg het deksel op de pan en laat de wijn gedurende vijf uur inkoken. Zeef het het ingekookte vocht en bind het terwijl u er de nodigde kruiderij aan toevoegd: nootmuskaat en gehakte peterselie.
Giet het saus over het vlees.