Alina's party: 4 x sandwiches

Brood/sandwiches, Buffet, 12 personen, Hollands.
Voorbereiding: 60 minuten, Wachten: 60 minuten, Bereiding: 40 minuten,

Laatst aangepast: 05-12-2006 | 17 keer bewaard

Ingrediënten

  • 400 gram kipfilet (2 stuks)
  • 3 à 4 stelen bleekselderij
  • 50 gram walnoten
  • 1 komkommer
  • 2 (tros)tomaten
  • 150 gram roomkaas
  • 1 blik zalm (groot of 2 kleine)
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 6 eieren (M)
  • 3 à 4 zongedroogde tomaatjes (potje)
  • 50 gram oude kaas (gemalen)
  • kerrie, dragon,
  • zout, peper
  • 48 sneden wit casinobrood
  • 16 sneden volkoren of bruin casinobrood
  • boter
  • 1 blokje kippenbouillon
  • mayonaise

Bereiden

* Kipsandwiches: Breng 1/2 liter water met het bouillonblokje aan de kook en kook daarin de kipfilet 1/2 uur (vuur zo laag mogelijk). Laat afkoelen en snij daarna de kipfilet in heel kleine stukjes. (Gebruik de bouillon later voor een soepje.) Was de bleekselderij, snij elke steel in de lengte in vieren of in vijven en snij er daarna kleine blokjes van. Hak de walnoten heel klein. Vermeng kip, selderij en noten. Meng ca. 4 eetlepels mayonaise met zout en kerriepoeder naar smaak en roer alles door het kipmengsel. Beboter 16 sneden wit brood en verdeel het kipmengsel over de helft daarvan; leg de andere boterhammen erop en snij ze diagonaal doormidden. Zet ze tot gebruik verpakt in de koelkast. * Zalmsandwiches: Laat het blik zalm goed uitlekken. Vermeng de vis daarna met (een beetje) peper, kappertjes en een paar lepels mayonaise, zodat het een mooi smeersel wordt. bedek 8 sneden wit casino met het mengsel en leg er 8 sneden bovenop. Diagonaal doorsnijden en zet tot gebruik (verpakt) in de koelkast. * Komkommer/tomaatsandwiches: Was de komkommer en snij hem in heel dunne plakjes; besprenkel die met azijn en laat 1 uur staan; laat daarna uitlekken in een zeef en nog even op keukenpapier. vermeng de roomkaas met zout en dragon en besmeer 16 sneden bruin brood dik met dit mengsel. Snij de tomaat in heel dunne plakjes en verdeel op de helft van het brood de komkommerplakjes en de tomaat. Leg de andere 8 boterhammen er bovenop en snij diagonaal door. Tot gebruik verpakt in de koelkast zetten. * Eiersaladesandwiches: kook de eieren hard in ca. 14 min. Laten schrikken, afkoelen, pellen en in de kom kleinprakken. Knip/snij de zongedroogde tomaatjes klein en vermeng ze met de geprakte eieren, kaas, (beetje) zout, peper en ca. 5 eetlepels mayonaise. Verdeel de eiersalade over 8 boterhammen; leg er 8 bovenop en snij diagonaal door. Tot gebruik verpakt koel wegzetten.

Materialen

pan, grote broodplank, mes, mengkom, vork, lepel, grote koelkastdozen of aluminiumfolie,

Bronvermelding