Biefstuk van Loetje

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 24-01-2021 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 ossenhaas biefstukjes
  • 1 pakje blue band (1/4 per biefstuk)
  • peper en zout
  • 1/2 witbrood
  • salade
  • evt. frites

Bereiden

Laat de biefstukken minimaal een half uur (liever een uur) op kamertemperatuur komen en dep ze met keukenpapier droog. Bestrooi het vlees met grofgemalen peper en zout. Verhit de pan en laat de margarine smelten. Zet de vlam goed hoog, zodat de margarine flink gaat bruisen. Laat de margarine niet verbranden. Leg de biefstukken in de pan als de margarine is uitgebruist. Houd het vuur hoog en laat ze aan beide kanten dichtschroeien. Temper het vuur en bak de biefstukken (afhankelijk van de dikte) op half hoog vuur naar de gewenste gaarheid en houd de biefstukken met een tang continue in beweging. Giet de jus er ook geregeld overheen. Reken op een totale baktijd van 3 minuten per kant, maar dat is natuurlijk afhankelijk van de dikte van de steak (ca 1 minuut per centimeter, per kant). Haal de biefstukken uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie. Laat de pan op het vuur en voeg 4 eetlepels water toe aan bakvet. Het vet gaat dan bruisen. Roer het door met een houten lepel totdat een jus ontstaat. Laat deze eventjes pruttelen op laag vuur. Schenk de jus over de biefstuk Serveer de biefstuk met witte boterhammen om in de jus te dopen en evt een simpele salade en/of frites erbij.

Bronvermelding