Salade van zalm met avocado

Salades, Voorgerecht, 4 personen, Hollands.
Bereiding: 25 minuten,

Laatst aangepast: 10-10-2006 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 400 gram zalmfilet
  • 1 stuk sinaasappel
  • 1 eetl chilipoeder
  • 1 mespunt gemalen komijn
  • 1 eetl oregano of basilicum
  • 3 eetl olijfolie
  • peper
  • zout
  • 2 eetl pijnboompitten
  • 1 stuk avocado
  • 1/2 eetl dijonmosterd
  • 3 eetl (noten) olie
  • 75 gram veldsla
  • 75 gram rucola
  • 2 eetl bloem

Bereiden

Voorbereiding; Snijd de zalm in repen van ca. 3 cm breed. Boen de sinaasappel schoon, rasp de schil en pers de vrucht. Roer in een kommetje geraspte sinaasappelschil met chilipoeder, komijn, oregano, 1 eetl sinaasappelsap en 1 eetl olijfolie door elkaar. Voeg zout en peper naar smaak toe. Bestrijk de repen zalm met dit mengsel en laat de ca. 5 minuten intrekken. Rooster de pijnboompitten in een hete droge koekenpan goudbruin. Schil de avocado, snijd het vruchtvlees in dunne plakken en halveer ze. Roer in een kom 2 eetl sinaasappelsap met de mosterd, (noten) olie en de rest van de geraspte sinaasappelschil tot een dressing. Voeg zout en peper naar smaak toe. Schep de veldsla, rucola en avocado erdoor. Bereiding; Wentel de zalmrepen door de bloem. Verhit de rest van de olijfolie in een koekenpan. Bak de repen zalm in ca. 5 minuten krkant en gaar en keer ze halverwege voorzichtig met een spatel. Verdeel de salade over 4 kommen of borden en srtooi de pijnboompitten erover. Leg de zalmrepen erop

Bronvermelding