Menu
Pastasalade met zalm, rucola en citroendressing
Ingrediënten
- 250 gram pasta (penne)
- 1 stuk citroen
- 3 eetl basilicum
- 150 ml griekse yoghurt
- 100 ml olijolie
- peper
- zout
- 500 gram zalmfilet
- 75 gram rucola
Bereiden
Voorbereiding;
Kook de pasta in een pan met ruim kokend water in 10 tot 12 minuten beetgaar of volgens de aanwijzing op de verpakking. Boen de citroen schoon en trek met een dunschiller van de helft van de citroen dunne slierten gele schil. Pers de citroen. Doe de helft van de basilicum met de yoghurt, 1/2 eetl gersapte citroenschil, 1/2 eetlepel citroenrasp, 2 eetl olijfolie en zout en peper naar smaak in een blende of keukenmachine en meng alles tot een groene saus. Snijd de zalmfilet in blokken van 3-4 cm.
Bereiding;
Verwarm 2 eetl olijfolie in een hapjespan en leg de zalm erin. Strooi er wat zout en peper over. Sprenkel er 1-2 eetl citroensap over en laat de zalm afgedekt in 3-4 minuten bijna beetgaar worden, de zalm mag nog rosé zijn van binnen. Laat iets afkoelen. Klop in een kom 1 eetl cirtoensap met 3 eetl olijfolie, 1.2 eetl geraspte citroenschil en zout en peper naar smaak tot een dressing. Giet de pasta af en schep de nog warme pasta door de dressing. Schep ook de rest van de basilicum erdoor en meng de pasta dan heel luchtig door de rucola, die evt iets fijner is gesneden en citroenschil. Verdeel de pastasalade over 4 borden en leg de stukken zalm erop. schep de basilicumsaus erover