Zalmfilet in room-dillesaus

Anders, Hoofdgerecht, 2 personen, Italiaans.
Bereiding: 25 minuten,

Laatst aangepast: 10-10-2006 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 25 gram boter
  • 2 stuks zalmfilets
  • 1/2 stuks komkommer
  • 1/2 dl droge witte wijn
  • 100 ml visbouillon (van tablet of uit pot)
  • 100 ml créme fraiche
  • 1 theel mosterd
  • allesbinder
  • zout
  • peper
  • 2 eetl gehakte dille

Bereiden

Voorbereiding; Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet de ovenschaal in met de helft van de boter. Leg de zalmfilets naast elkaar in de ovenschaal. Snijd de komkommer in kleine blokjes. Verdeel de komkoomerblokjes over de zalm. Schenk de wijn en de helft van de visbouillon erbij. Verdeel de rest van de boter over de vis. Bereiding; Dek de schaal af met een deksel of aluminiumfolie en laat de zalm in het midden van de oven in 12- 15 minuten gaar worden. Schenk het vocht uit de schaal in een pannetje. Voeg de rest van de visbouillon, de créme fraiche en mosterd toe. Kook de saus iets in of bind deze met allesbinder. Voeg zout en peper naar smaak toe en roer de dille erdoor. serveer de visfilets met de komkommerblokjes op warme borden met de saus erbij.

Materialen

ovenschaal

Bronvermelding