Plakjes ossenhaas met rucola en paprika

Roerbakken, Hoofdgerecht, 4 personen, Italiaans.

Laatst aangepast: 10-10-2006 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 320 gram caraccio van ossenhaas
  • 50 gram rucola
  • 1 stuk gele paprika
  • suiker
  • sojasaus
  • balsamicoazijn

Bereiden

Maak de paprika schoon, verwijder steel, zaadjes en zaadlijsten. Snij de paprika in reepjes en snij de carpaccio in stukjes van hetzelfde formaat. Verhit 2 eetl olie in een koekenpan met anti-aanbaklaag. Bak het vlees op hoog vuur totdat het begint te kleuren, terwijl u het regelmatig omdraait. Voeg de paprikareepjes toe. Blus af met een beetje sojasaus en wat balsamicoazijn. Roer er ten slotte een kleine lepel suiker door. Laat het geheel 3-4 minuten garen onder voortdurend roeren, zodat het niet aanbakt. Maak af met rucolablaadjes. laat de pan nog 1 minuut op het vuur staan, terwijl u het zorgvuldig mengt. Dien meteen op.

Bronvermelding