Bao paddestoel

Brood/sandwiches, Hapje, 6 personen, Wereldkeuken.

Laatst aangepast: 04-04-2021 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1.5 El Geraspte gember
  • 6 Broodjes Bao
  • 100 Gr Shiitakes
  • 3 Stuks Bosui
  • 3 El Sojasaus
  • 3 El Oestersaus
  • 1 Tl Sesamolie
  • 1 Tl Sirachasaus
  • 2 Tenen Knoflook
  • 150 Gr Sugarsnaps
  • 1 Handje Pindas ongezouten
  • 8 Gr Koriander
  • 150 Gr Oesterzwammen

Bereiden

Scheur de paddestoelen. Snij de bosui en peper in ringen, de koriander fijn, en hak de pindas fijn. Klop de sojasaus, oestersaus, sesamolie, sirachasaus. Verhit de olie in een wok tot deze goed heet is en roerbak de knoflook en gember 1 minuut. Voeg de sugarsnaps en gemengde paddenstoelen toe en roerbak dit alles 3-5 minuten of tot de paddenstoelen zacht zijn. Doe de saus erbij en breng het geheel aan de kook. Verwarm ondertussen de baos volgens de gebruiksaanwijzing. Beleg de baos met het paddestoelmengsel, koriander, rode peper, bosui, gehakte pindas en serveer uit.

Bronvermelding