Advocatenbavarois met chocoladesaus

Anders, Nagerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 10-04-2021 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 3 st gelatineblaadjes
  • 25 gram suiker
  • 250 ml slagroom
  • 1 dl vanillevla
  • 1 dl advocaat
  • 25 gram pure chocolade
  • 40 ml koffielikeur
  • 12 st chocoladegaletten

Bereiden

Laat de gelatineblaadjes ten minste 5 minuten weken in ruim koud water. Klop 3/4 van de slagroom met suiker net niet helemaal stijf op. Breng in een pannetje een beetje water aan de kook. Neem het pannetje van de warmtebron, voeg de goed uitgeknepen gelatineblaadjes toe en blijf roeren tot de gelatine is opgelost. Klop in een kom de vanillevla en advocaat even flink op en roer de gelatineoplossing er door en spatel er vervolgens zo luchtig mogelijk de slagroom door. Doe alles over in met koud water omgespoelde puddingvorm en plaats de vorm in de koelkast. Breek voor de saus de chocolade in kleine stukjes en leg ze in een pannetje met dikke bodem. (of au bair marie) Voeg de rest van de room en de likeur toe en breng alles onder voortdurend roeren tot aan het kookpunt, blijf roeren tot de chocolade is opgelost. Neem het pannetje van de warmtebron en blijf af en toe roeren tot de saus is afgekoeld. Stort de pudding op een bord en snijdt in 4 gelijke punten of plakken. Leg op elk bord een punt en drapeer de saus er omheen. Maak af met galette en toefjes slagroom.

Materialen

Puddingvorm

Bronvermelding