Menu
Mosterdsoep zoals ik die op Terschelling at
Ingrediënten
- 50 gram boter
- 60 gram bloem
- 1 liter bouillon (kippenbouillon werkt het beste)
- 150 ml slagroom
- 2 volle eetlepels mosterd (grove is lekker)
- spekjes
- bosuitjes
Bereiden
Laat de boter smelten, maar niet bruin worden. Voeg de bloem voorzichtig toe terwijl je blijft roeren (met een houten lepel). Dit moet eerst garen (ongeveer 10 minuten) en daarna voeg je de (warme) bouillon toe*. Blijf roeren, breng het aan de kook en laat het 5 à tien minuten koken (blijven roeren).
Nu kun je het zeven als dat nodig is. Voeg daarna de mosterd toe. Bak ondertussen de spekjes uit en snij de bosuitjes in ringetjes. Schep wat spekjes en bosuitjes in een soepkom. Voeg vlak voor het opdienen de slagroom toe, maar breng de soep niet weer aan de kook. Schep de soep over de spekjes en bosuitjes.