Kabeljauw met boerenkaas

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 21-09-2007 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 tomaten
  • 500 gram kabeljauwrug
  • 3 dl olijfolie
  • 1 dl azijn
  • 50 gram sjalotjes
  • zout,peper,basilicum
  • 30 gram boter
  • 40 gram oude geraspte kaas
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel creme fraiche
  • 50 gram beschuit

Bereiden

Meng de ingredienten voor de gratineerlaag (vanaf boter enz) in de keukenmachine en laat het mengsel opstijven in de koelkast. Bak de kabeljauwrug om en om in een hete pan , neem snel uit de pap en leg het op een bakplaat bekleed met vetvrij papier.Beleg de vis met dunne plakjes van het gratineermengsel. Ontvel de tomaten en ontdoe ze van de zaadlijsten. Snijd ze in blokjes. Snipper de sjalotjes en fruit ze glazig in een beetje olijfolie. Snijd de basilicum heel fijn en voeg dit samen met de blokjes tomaat, azijn en de rest van de olijfolie bij de sjalotjes. Breng de dressing op smaak met zout en peper. Plaats de kabeljauw onder de grill. De kabeljauw mag net niet gaar zijn. Lekker met een Riesling

Bronvermelding