Avocado-kokos crème

Anders, Nagerecht, 12 personen, Hollands.
Voorbereiding: 10 minuten, Wachten: 30 minuten, Bereiding: 40 minuten,

Laatst aangepast: 09-05-2021 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 stuks avocado's
  • 200 ml volle kokosmelk
  • 1 el limoensap
  • 3 el low carb syrup of honing
  • 8 stuks aardbei, of ander zacht fruit
  • 2 el geraspte kokos
  • 11111 1111 munt of bloemetjes

Bereiden

Halveer de avocado's, duw een scherp mes in de pit, draai hem een kwart slag en haal de pit zo uit de avocado. Lepel het vruchtvlees uit de avocadohelften en doe het in een maatbeker. Doe de kokosmelk, het citroensap en de zoetstof of honing erbij. Pureer het tot het echt mooi glad is. Schep de crème in 4 schaaltjes of glazen, dek het af en zet het minstens twee uur in de koelkast zodat het een beetje kan opstijven. Let op: het wordt iets steviger, maar niet zo stevig als mousse of pudding. Maak het fruit schoon en schik het voorzichtig op de avocado-kokoscrème. Bestrooi het met de geraspte kokos en decoreer met een eetbaar bloemetje of een takje munt. Het is machtig: maak kleine porties. Het blijft 2 dagen goed in de koelkast.

Materialen

staafmixer

Bronvermelding