Menu
Spaanse sperziebonenstoof met chorizo, tomaat en kerrierijst
Ingrediënten
- 500 g sperziebonen
- 1 ui, gepeld
- 2 tenen knoflook, gepeld
- 250 g chorizo
- olijfolie
- 400 g gepelde tomaten uit blik
- 250 g cherrytomaten
- zout
- peper
- 400 g rijst
- 1 eetlepel kerriepoeder
- 1 rode chilipeper, eventueel
Bereiden
Maak de sperziebonen schoon, kook de sperziebonen 5 minuten en giet af.
Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
Verwijder het vel van de chorizo en snij de worst in plakjes.
Verhit een hapjespan met olijfolie en fruit de ui, knoflook en chorizo 5 minuten.
Voeg de gepelde tomaten samen met de sperziebonen en cherrytomaten toe.
Laat 15 minuten met de deksel op de pan op laag vuur door pruttelen.
Breng op smaak met peper en zout.Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Voeg het kerriepoeder aan het kookvocht van de rijst toe.
Zo krijgt de rijst kleur en smaak tijdens het koken.
Serveer de sperziebonenstoof met de kerrierijst.
Tip:
Lekker met verse groene kruiden. Houd u van pittig? Voeg dan een rode chilipeper toe aan het recept.
Materialen
Schilmesje, pan, vergiet, hapjespan, spatel, pan, vergiet.