Eendenborst met honing-port saus

Wild, Hoofdgerecht, 4 personen, Anders.
Voorbereiding: 5 minuten, Bereiding: 25 minuten,

Laatst aangepast: 24-05-2021 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 stuks eendenborstfilet
  • 25 gr roomboter
  • 1 el rozijnen
  • 75 ml rode port
  • 2 el rodewijnazijn
  • 200 ml wildfond
  • 1 el honing
  • 1 pak rode kool met appeltjes

Bereiden

Verwarm de oven op 180C. Snijd de velkant van de eendenborst kruislings in tot op het vlees. Bak in een koekenpan het vlees op de velkant in 5 min. bruin. Keer het vlees en bak nog 3 min. Leg de eendenborstfilet in braadslede en gaar 12 minuten in de oven. Wel de rozijnen in de port en wijnazijn. Bereid rode kool met appeltjes. Neem de rozijnen uit het vocht en meng met de rode kool met appeltjes. Bewaar het vocht. Neem het vlees uit de oven en laat het rusten onder aluminiumfolie. Schraap aanbaksels los en breng met fond aan de kook tezamen met portmengsel en honing. Laat de saus indikken. Haal van het vuur en klop de koude boter door de saus.

Bronvermelding