Menu
Salade van geroosterde pompoen met sugarsnaps en pindadressing
Ingrediënten
- 1 hele flespompoen , in blokjes
- 1 el olie
- 1 el ketjap
- 150 gr sugarsnaps
- 100 gr taugé, gewassen en gedroogd
- 75 gr kroepoek, verkruimeld
- 6 el seroendeng
- dressing, sap halve limoen
- 1 el pindakaas
- 1 el ketjap
- 1 tl sambal badjak
- 1 tl gembersiroop
- 2 el olijfolie
Bereiden
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200C. Doe de pompoenblokjes in plastic zak. Klop de olie los met de ketjap en doe het bij de pompoen, Goed mengen. Op bakplaat leggen . Rooster de pompoen hoog in de oven in circa 20 minuten goudbruin, pas tussendoor op voor het verbranden van de ketjap.
Blancheer intussen de sugarsnaps en taugé 30 seconden in kokend water met zout en giet af. Spoel onder koud water en laat uitlekken.
Meng de taugé, sugarsnaps en lauwwarme pompoen door elkaar in een schaal. Garneer met de cassavechips en seroendeng. Meng de ingrediënten voor de dressing door elkaar en serveer apart bij de salade.
Materialen
bakplaat