Goelasj met prei en abrikozen

Rijst, Hoofdgerecht, 4 personen, Wereldkeuken.
Voorbereiding: 20 minuten, Bereiding: 90 minuten,

Laatst aangepast: 10-10-2017 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 3 grote uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 middeldikke prei (het witte en lichtgroene deel)
  • 2 groene paprika's
  • 500 gr riblappen
  • 50 gr boter
  • zout
  • peper
  • 2 dl pittige vleesbouillon
  • 1 blik gepelde tomaten (400 gr)
  • 8 halve abrikozen (uit blik of pot, of 8 gedroogde)
  • 1 tl paparikapoeder (scherp)
  • tl komijnzaadjes
  • 3 tl maïzena
  • 1 bekertje zure room (125 ml)

Bereiden

- Pel de uien en snijd ze grof - Pel en snipper de knoflook - Was de prei en snijd haar in schuine plakken van anderhalve centimeter dik - Maak de paprika's schoon en snijd ze in reepjes - Snijd het vlees in dobbelsteentjes. Verhit in een braadpan de boter en bak het vlees snel rondom bruin. - Schep het vlees uit de pan en bestrooi het met zout en peper. - Roerbak in het bakvet de ui, knoflook, pre en paprika circa 5 minuten. Voeg het vlees toe, giet de hete bouillon erbij en voeg de tomaten met sap toe. - Doe het deksel op de pan en laat de goelasj op zacht vuur in anderhalf uur gaar worden. - Snijd de abrikozen in stukjes. Laat de stukjes abrikoos, het paprikapoeder en de komijnzaadjes 10 minuten met de goelasj meewarmen. - Roer de maizena met 1 eetlepel koud water glad. - Bind met het maïzenapapje de goelasj tot de gewenste dikte. - Verdeel de goelasj over 4 borden en schep op elk bord een lepel zure room. Eet bij deze goelasj rijst of stokbrood, en kropsla. Bron: De Volkskrant, Lieke Schlichte Bergen (ik heb de hoeveelheid abrikozen verdubbeld)

Materialen

braadpan

Bronvermelding