Menu
Goelasj met prei en abrikozen
Ingrediënten
- 3 grote uien
- 3 teentjes knoflook
- 1 middeldikke prei (het witte en lichtgroene deel)
- 2 groene paprika's
- 500 gr riblappen
- 50 gr boter
- zout
- peper
- 2 dl pittige vleesbouillon
- 1 blik gepelde tomaten (400 gr)
- 8 halve abrikozen (uit blik of pot, of 8 gedroogde)
- 1 tl paparikapoeder (scherp)
- 1½ tl komijnzaadjes
- 3 tl maïzena
- 1 bekertje zure room (125 ml)
Bereiden
- Pel de uien en snijd ze grof
- Pel en snipper de knoflook
- Was de prei en snijd haar in schuine plakken van anderhalve centimeter dik
- Maak de paprika's schoon en snijd ze in reepjes
- Snijd het vlees in dobbelsteentjes. Verhit in een braadpan de boter en bak het vlees snel rondom bruin.
- Schep het vlees uit de pan en bestrooi het met zout en peper.
- Roerbak in het bakvet de ui, knoflook, pre en paprika circa 5 minuten. Voeg het vlees toe, giet de hete bouillon erbij en voeg de tomaten met sap toe.
- Doe het deksel op de pan en laat de goelasj op zacht vuur in anderhalf uur gaar worden.
- Snijd de abrikozen in stukjes. Laat de stukjes abrikoos, het paprikapoeder en de komijnzaadjes 10 minuten met de goelasj meewarmen.
- Roer de maizena met 1 eetlepel koud water glad.
- Bind met het maïzenapapje de goelasj tot de gewenste dikte.
- Verdeel de goelasj over 4 borden en schep op elk bord een lepel zure room.
Eet bij deze goelasj rijst of stokbrood, en kropsla.
Bron: De Volkskrant, Lieke Schlichte Bergen
(ik heb de hoeveelheid abrikozen verdubbeld)
Materialen
braadpan