Menu
'Adele's hamburger', sterrenkoks maken die
Ingrediënten
- 1 kg vers (runder)gehakt en .....
Bereiden
*Vraag sterrenkoks van de Librije, Parkheuvel of de Bokkedoorns waar ze hun vlees bestellen en ze roepen eenstemmig: slagerij Chateaubriand. Eigenaresse Adele Teekens doceert over de bereiding van de ultieme hamburger.
-
1 KG VERS (RUNDER)GEHAKT
KRUIDENMIX
MARGARINE
GEROOSTERD WITBROOD
GEMENGDE SLA
-
KRUIDENMIX
10 G ZOUT
FLINKE SNUF PEPER
FLINKE SNUF PAPRIKAPOEDER
SNUFJE FOELIE
SNUFJE KORIANDER
SNUFJE CAYENNEPEPER
SNUFJE GEMBERPOEDER
-
STAP 1 DE KRUIDEN
Meng de kruiden in een apart bakje. Kneed het
kruidenmengsel stevig door het gehakte vlees.
STAP 2 IN VIEREN
Verdeel het vlees in 4 gelijke porties.
STAP 3 KLEIN OF GROOT
Vorm platte schijven van het vlees, die niet te dik
zijn. Een kleine hamburger (150 g) is ongeveer
1 centimeter dik; een dikke (250 g) is zo'n 2,5
cm.
STAP 4 AANBAKKEN
Bak de hamburgers in margarine aan in een pan.
Laat het vlees eerst dichtschroeien en bak de
hamburgers dan nog ongeveer 2 minuten per kant.
Laat de hamburgers nog even door garen in een
voorverwarmde oven (op 140 graden). Reken 10
minuten voor een kleine burger en 15 minuten
voor een grote.
-
+GEBAKKEN UI
Snijd de uien in ringen.
Doe wat boter in een pan.
Bak de uien op zacht vuur tot ze goudbruin
zijn. Blijf roeren.
-
*LAMSBURGER
Liefhebbers van de specifieke smaak van lam
gaan voor een hamburger van lamsgehakt.
Het is net even duurder dan rund maar heeft
een pittigere smaak. Lekker met bijvoorbeeld
een piri-piri-saus of met speciale lamskruiden.