'Adele's hamburger', sterrenkoks maken die

Anders, Hoofdgerecht, 8 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 21-04-2019 | 32 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 kg vers (runder)gehakt en .....

Bereiden

*Vraag sterrenkoks van de Librije, Parkheuvel of de Bokkedoorns waar ze hun vlees bestellen en ze roepen eenstemmig: slagerij Chateaubriand. Eigenaresse Adele Teekens doceert over de bereiding van de ultieme hamburger. - 1 KG VERS (RUNDER)GEHAKT KRUIDENMIX MARGARINE GEROOSTERD WITBROOD GEMENGDE SLA - KRUIDENMIX 10 G ZOUT FLINKE SNUF PEPER FLINKE SNUF PAPRIKAPOEDER SNUFJE FOELIE SNUFJE KORIANDER SNUFJE CAYENNEPEPER SNUFJE GEMBERPOEDER - STAP 1 DE KRUIDEN Meng de kruiden in een apart bakje. Kneed het kruidenmengsel stevig door het gehakte vlees. STAP 2 IN VIEREN Verdeel het vlees in 4 gelijke porties. STAP 3 KLEIN OF GROOT Vorm platte schijven van het vlees, die niet te dik zijn. Een kleine hamburger (150 g) is ongeveer 1 centimeter dik; een dikke (250 g) is zo'n 2,5 cm. STAP 4 AANBAKKEN Bak de hamburgers in margarine aan in een pan. Laat het vlees eerst dichtschroeien en bak de hamburgers dan nog ongeveer 2 minuten per kant. Laat de hamburgers nog even door garen in een voorverwarmde oven (op 140 graden). Reken 10 minuten voor een kleine burger en 15 minuten voor een grote. - +GEBAKKEN UI Snijd de uien in ringen. Doe wat boter in een pan. Bak de uien op zacht vuur tot ze goudbruin zijn. Blijf roeren. - *LAMSBURGER Liefhebbers van de specifieke smaak van lam gaan voor een hamburger van lamsgehakt. Het is net even duurder dan rund maar heeft een pittigere smaak. Lekker met bijvoorbeeld een piri-piri-saus of met speciale lamskruiden.

Bronvermelding